Jídelníček

    

       Jarní pomazánka

  • 2ks vejce
  • 10ks ředkvička
  • 1ks cibule
  • 100g tvaroh
  • mléko
  • zeleninová nať
  • sůl

                

         Tvaroh ušleháme, podle potřeby přidáme mléko. Přidáme na kostičky nakrájená uvařená vejce,  nastrouhané ředkvičky a cibuli. Podle pořeby osolíme. Podáváme ozdobené nakrájenou natí a na tenké plátky nakrájenými ředkvičkami.

Vhodné přílohy: semínková bageta, chia chléb

Alergeny: 3, 7 


Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami

  • 250g měkkého tvarohu
  • 150g dětské krupičky
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • jahody
  • moučkový cukr

Tvaroh smícháme s vejce a přidáváme postupně tolik krupičky, aby se těsto nelepilo. Necháme 15 minut odležet, aby krupička nabobtnala. Z těsta tvoříme kulaté knedlíky naplněné jahodami. Vaříme v mírně osolené vodě, dokud knedlíky nevyplavou. Podáváme s čerstvými jahodami a oslazenou zakysanou smetanou nebo podle chuti.

Zdravější varianta: Mouku lze zčásti nebo zcela nahradit špaldovou moukou nebo rozmixovanými ovesnými vločkami.

Alergeny: 1 - pšenice, 3, 7