Jídelníček

    

       Jarní pomazánka

  • 2ks vejce
  • 10ks ředkvička
  • 1ks cibule
  • 100g tvaroh
  • mléko
  • zeleninová nať
  • sůl

                

         Tvaroh ušleháme, podle potřeby přidáme mléko. Přidáme na kostičky nakrájená uvařená vejce,  nastrouhané ředkvičky a cibuli. Podle pořeby osolíme. Podáváme ozdobené nakrájenou natí a na tenké plátky nakrájenými ředkvičkami.

Vhodné přílohy: semínková bageta, chia chléb

Alergeny: 3, 7 


Pomazánka z červené řepy

  • 1 malá červená řepa
  • 50g pomazánkového másla
  • 50g zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1ks vejce
  • citrónová šťáva
  • bylinky
  • sůl

Uvařenou červenou oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme uvařené nastrouhané vejce, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, česnek utřený se solí, citrónovou šťávu a ozdobíme bylinkami.

Podáváme s celozrnnou bagetou nebo režnou plackou.

Alergeny: 3, 7